BrainMax Pure Olivový olej PREMIUM, BIO, 1,5 l
Detailní popis produktu
BrainMax Pure Olivový olej PREMIUM, BIO, 1500 ml
Tento extra panenský prémiový olivový olej pochází z rodinné farmy na jihu Španělska, kde ho pěstují v biodynamickém zemědělství v souladu s místní přirodou pro zachování biologické rozmanitosti fauny a flóry (certifikováno Universidad de Jaén y el Consejo Superior de Investigaciones Científicas). Farma je hrdým držitelem certifikátu Olivares Vivos, který v celé Evropě získalo pouze 15 producentů a je zárukou zvýšení biodiverzity lokální přirody.
PREMIUM olivový olej je vyráběn z ručně sbíraných nejkvalitnějších raných oliv odrůdy Picual, kdy je lisován při velmi nízké teplotě (18° C). Při tak nízkých teplotách je extrahováno malé množství olivového oleje a proto je tento olivový olej velmi vzácný a měl by se pro zachování zdravý prospěšných látek používat jen ve studené kuchyni anebo k dochucení již tepelně připravených pokrmů.
Intenzivní chuť, jedinečné aroma a barva
Nejenom podle získaných ocenění, ale i díky intenzivní chuti, vůni a barvě okamžitě poznáte, že se jedná o jeden z nejlepších olivových olejů na světě. PREMIUM olivový olej obsahuje vysokou koncentraci polyfenolů, kyseliny olejové, vitamínu E a samozřejmostí je, že neobsahuje žádné rezidua škodlivých látek.
Více informací o olivovém oleji se dozvíte na BrainPedia.cz
Přednosti BrainMax Pure Olivový olej PREMIUM
- Ekologické a biodynamické zemědělství.
- Rodinná farma z jižního Španělska a držitel certifikátu Olivares Vivos.
- Velmi vzácný olej, neboť je extrahován při velmi nízké teplotě (18° C).
- Velmi intenzivní až pikantní chuť.
- Vůně zelených oliv, listů, rajčat a mandlí.
- Vysoký obsah polyfenolů (400 mg/kg).
- Více než 75% obsahu kyseliny olejové omega 9.
- Vysoký obsah biofenolů, kartenoidů a chlorofylu.
- Vyšší obsah vitamínu E.
Olivový olej obsahuje více než 400 mg polyfenolů na kilogram, čímž spadá do klasifikace olejů, u kterých je možné stanovit zdravotní tvrzení, tedy že:
- pomáhá chránit LDL cholesterol před oxidací
- napomáhá udržovat hladinu HDL cholesterolu
- chrání před kardiovaskulárními onemocněními
Vhodný do studené kuchyně
Tento olivový olej je vzhledem k postupům extrakce a odrůdě oliv velmi vzácný a nabitý zdraví prospěšnými látkami, proto je lepší využívat jeho kvalit ve studené kuchyni nebo k dochucování již připravených tepelně upravených produktů.
Balení: 1500 ml
Země původu: Španělsko
Populární recepty s olivovým olejem
Těstovinový salát s olivami
Složení:
-
250g cherry rajčat
- 3 stroužky česneku
- 1 lžička chilli
- Hrst čerstvé bazalky
- 1 lžíce vinného octa
- 1 salátová okurka
- 2 papriky
- 90 g oliv bez pecek
- 6 lžic olivového oleje
- 225 g sýru feta
Postup:
Těstoviny uvařte a polijte trochou olivového oleje, aby se nelepily. Nakrájejte zeleninu a sýr a smíchejte s olivovým olejem, chilli, octem a česnekem. Zeleninu a těstoviny pořádně promíchejte a zalijte dresinkem.
Pečené medové batáty
Složení:
- 6 středně velkých batátů
- 115 ml medu
- 6 lžic olivového oleje
- 1 lžička soli
- 1 lžička skořice
- 1/2 lžičky pepře
Postup:
Troubu předehřejte na 190°C. Batáty nakrájejte na kostky a smíchejte s medem, olivovým olejem, solí, pepřem a skořicí. Přidejte batáty a vložte na plech s pečícím papírem a pečte 45 minut
Jednoduchý recept na Vinaigrette
Složení:
- 215 ml olivového oleje
- 55 ml kvalitního octa nebo citrónové šťávy
- 1/2 lžičky soli
- 1/3 lžičky pepře
Postup:
Všechny ingredience smíchejte dohromady a pořádně protřepejte. Vmíchejte do salátu.
500 g červené řepy
1 hlavička česneku
Olivový olej
1 větší cibule
Tymián
1/2 sýr feta
3 lžíce citronové šťávy
Rukola
Balsamico ocet
Sůl
Návod na přípravu:
Řepu oloupejte a nakrájejte do pekáčku. Přidejte cibuli na měsíčky, rozpůlenou hlavičku česneku a vše osolte. Směs zakápněte olivovým olejem a balsamico octem, kterým opravdu nešetřete a promíchejte. Řepa tak po upečení krásně zkaramelizuje a dostane jemně nasládlou chuť. Jako poslední přidejte sušený, či čerstvý tymián a zakryjte celý pekáč alobalem.
Pečte na 180° 45 minut pod alobalem a dalších 10 minut bez alobalu.
Po upečení nechte řepu vychladnout a mezitím si připravte salát.
Rukolu propláchněte, dochuťte šťávou z půlky citronu a rozdrobte feta sýr. Jakmile řepa vychladne, tak ji spolu s cibulí a česnekem přidejte do salátu. Na závěr vše pokapejte olivovým olejem, který všechny chutě krásně propojí.
Nezapomeňte česnek vydlabat ze slupek a vše společně promíchat. Lepší pečený salát jste nejedli! Dobrou chuť!
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.