BrainMax Pure Olivový olej PREMIUM, BIO, 1,5 l

799 Kč / ks
Momentálně nedostupné

Prémiový za studena lisovaný (18° C) panenský olivový olej vyráběný v biodynamickém zemědelství z raných oliv odrůdy Picual ve Španělsku, který v letech 2014 až 2021 získal zlatou medaili na největší a nejprestižnější soutěži NYIOOCWordl mezi nejlepšími olivovými oleji z celého světa a také v letech 2017 až 2021 vyhrál soutěž BIOL v kategorii nejlepší BIO olivový olej na světě. Lepší olivový olej na planetě není :)

Barva i chuť oleje jsou velmi intenzivní až mírně pikantní. Intenzivní aroma raných oliv je střídáno vůní rajčat, olivových listů a také mandlí. Tento olej se vyznačuje vysokou koncentrací zdraví prospěšných polyfenolů (nad 400 mg/kg), kyseliny olejové (více než 75% omega 9) a vitamínu E (12 mg/100 ml). Tento olej se hodí do studené kuchyně anebo k dochucení vašeho oblíbeného pokrmu. 

Detailní informace

Detailní popis produktu

BrainMax Pure Olivový olej PREMIUM, BIO, 1500 ml

Tento extra panenský prémiový olivový olej pochází z rodinné farmy na jihu Španělska, kde ho pěstují v biodynamickém zemědělství v souladu s místní přirodou pro zachování biologické rozmanitosti fauny a flóry (certifikováno Universidad de Jaén y el Consejo Superior de Investigaciones Científicas). Farma je hrdým držitelem certifikátu Olivares Vivos, který v celé Evropě získalo pouze 15 producentů a je zárukou zvýšení biodiverzity lokální přirody.

PREMIUM olivový olej je vyráběn z ručně sbíraných nejkvalitnějších raných oliv odrůdy Picual, kdy je lisován při velmi nízké teplotě (18° C). Při tak nízkých teplotách je extrahováno malé množství olivového oleje a proto je tento olivový olej velmi vzácný a měl by se pro zachování zdravý prospěšných látek používat jen ve studené kuchyni anebo k dochucení již tepelně připravených pokrmů.

Intenzivní chuť, jedinečné aroma a barva

Nejenom podle získaných ocenění, ale i díky intenzivní chuti, vůni a barvě okamžitě poznáte, že se jedná o jeden z nejlepších olivových olejů na světě. PREMIUM olivový olej obsahuje vysokou koncentraci polyfenolů, kyseliny olejové, vitamínu E a samozřejmostí je, že neobsahuje žádné rezidua škodlivých látek.

Více informací o olivovém oleji se dozvíte na BrainPedia.cz

BrainMax Pure Olivový olej PREMIUM, BIO - BrainMarket.cz
BrainMax Pure Olivový olej PREMIUM, BIO - BrainMarket.cz

Přednosti BrainMax Pure Olivový olej PREMIUM

  • Ekologické a biodynamické zemědělství.
  • Rodinná farma z jižního Španělska a držitel certifikátu Olivares Vivos.
  • Velmi vzácný olej, neboť je extrahován při velmi nízké teplotě (18° C).
  • Velmi intenzivnípikantní chuť.
  • Vůně zelených oliv, listů, rajčat a mandlí.
  • Vysoký obsah polyfenolů (400 mg/kg).
  • Více než 75% obsahu kyseliny olejové omega 9.
  • Vysoký obsah biofenolů, kartenoidů a chlorofylu.
  • Vyšší obsah vitamínu E.

 

Olivový olej obsahuje více než 400 mg polyfenolů na kilogram, čímž spadá do klasifikace olejů, u kterých je možné stanovit zdravotní tvrzení, tedy že:

  • pomáhá chránit LDL cholesterol před oxidací
  • napomáhá udržovat hladinu HDL cholesterolu
  • chrání před kardiovaskulárními onemocněními

Vhodný do studené kuchyně

Tento olivový olej je vzhledem k postupům extrakce a odrůdě oliv velmi vzácný a nabitý zdraví prospěšnými látkami, proto je lepší využívat jeho kvalit ve studené kuchyni nebo k dochucování již připravených tepelně upravených produktů. 

Balení: 1500 ml

Země původu: Španělsko

BrainMax Pure Olivový olej PREMIUM, BIO - BrainMarket.cz

Populární recepty s olivovým olejem

brainmax-recepty-image (30)

 

Těstovinový salát s olivami


Složení:

  • 250g cherry rajčat
  • 3 stroužky česneku
  • 1 lžička chilli
  • Hrst čerstvé bazalky
  • 1 lžíce vinného octa
  • 1 salátová okurka
  • 2 papriky
  • 90 g oliv bez pecek
  • 6 lžic olivového oleje
  • 225 g sýru feta

Postup:

 

Těstoviny uvařte a polijte trochou olivového oleje, aby se nelepily. Nakrájejte zeleninu a sýr a smíchejte s olivovým olejem, chilli, octem a česnekem. Zeleninu a těstoviny pořádně promíchejte a zalijte dresinkem.

 
brainmax-recepty-image (32)

 

Pečené medové batáty


Složení:

  • 6 středně velkých batátů
  • 115 ml medu
  • 6 lžic olivového oleje
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička skořice
  • 1/2 lžičky pepře

Postup:

 

Troubu předehřejte na 190°C. Batáty nakrájejte na kostky a smíchejte s medem, olivovým olejem, solí, pepřem a skořicí. Přidejte batáty a vložte na plech s pečícím papírem a pečte 45 minut 

brainmax-recepty-image (31)


Jednoduchý recept na Vinaigrette

Složení:

  • 215 ml olivového oleje
  • 55 ml kvalitního octa nebo citrónové šťávy
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/3 lžičky pepře

Postup:

 

Všechny ingredience smíchejte dohromady a pořádně protřepejte. Vmíchejte do salátu.

Brainmarket recept Salát s pečenou řepou 
IMG_7466_(1)

500 g červené řepy
1 hlavička česneku
Olivový olej
1 větší cibule
Tymián
1/2 sýr feta
3 lžíce citronové šťávy
Rukola
Balsamico ocet
Sůl

Návod na přípravu:

Řepu oloupejte a nakrájejte do pekáčku. Přidejte cibuli na měsíčky, rozpůlenou hlavičku česneku a vše osolte. Směs zakápněte olivovým olejem a balsamico octem, kterým opravdu nešetřete a promíchejte. Řepa tak po upečení krásně zkaramelizuje a dostane jemně nasládlou chuť. Jako poslední přidejte sušený, či čerstvý tymián a zakryjte celý pekáč alobalem.

Pečte na 180° 45 minut pod alobalem a dalších 10 minut bez alobalu.
Po upečení nechte řepu vychladnout a mezitím si připravte salát.

Rukolu propláchněte, dochuťte šťávou z půlky citronu a rozdrobte feta sýr. Jakmile řepa vychladne, tak ji spolu s cibulí a česnekem přidejte do salátu. Na závěr vše pokapejte olivovým olejem, který všechny chutě krásně propojí.

Nezapomeňte česnek vydlabat ze slupek a vše společně promíchat. Lepší pečený salát jste nejedli! Dobrou chuť!

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:
Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz