Kakaové boby neloupané BIO, 250 g

229 Kč
Skladem
Můžeme doručit do:
25.5.2022

Plody kakaovníku (Theobroma cacao) se botanicky řadí k ořechům a chutnají jako hořká čokoláda. Nepražené představují výborný prostředek, jak dodat tělu energii, dobrou náladu, jasnou mysl a podpořit zdravý životní styl.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Kakaové boby skrývají bohaté spektrum příznivých účinků pro zdraví tělesné i pro svěží mysl

  • Flavonoidy jsou látky s antioxidační aktivitou, tedy chrání tělo před účinky volných radikálů. Mají celou řadu příznivých účinků, například prospívají spolu s vápníkem k harmonické funkci srdce a cév a k udržování normálního krevního tlaku. Jejich obsah výrazně klesá při pražení kakaových bobů. Kromě kakaových bobů je najdeme také v ovoci, zelenině, v čaji nebo v červeném víně.

 

  • Antokyany jsou přirozená barviva fialové barvy. Jsou obsaženy například i v borůvce nebo acai, kde se významně podílejí na příznivém účinku na lidský organizmus.

 

  • Díky obsahu železa a hořčíku přispívají ke snížení únavy. Specifickými látkami, které se na tomto účinku také podílejí, jsou purinové sloučeniny - theobromin a v malé míře kofein. Obě látky mají díky své příbuznosti dosti podobné účinky, účinek theobrominu je ale asi desetkrát slabší než účinek kofeinu. Proto se u kakaových bobů, ani u dalších pochutin z nich připravených nemusíme obávat “přestimulování organizmu”, ani určité “návykovosti”, jako je tomu například u kávy.

Naopak  - kakaové boby i kvalitní čistá čokoláda navozují příjemný pocit tělesné kondice a duševní bdělosti.

  • díky obsahu hořčíku, vápníku a draslíku přispívají k normální funkci nervového systému, psychologických procesů a neurotransmisi, také látky nazývané bioaktivní aminy prospívají harmonické funkci neurotransmiterů (přenašečů nervových vzruchů v mozku), podílejí se také na vytváření “pocitů blaha”.

 

  • díky obsahu hořčíku, fosforu, draslíku a vápníku přispívají k udržení normálního stavu kostí a zubů, a také k normální funkci svalů a ke zdravé tvorbě bílkovin

 

  • díky obsahu železa přispívají k normální tvorbě červených krvinek a hemoglobinu, a tím k normálnímu přenosu kyslíku v těle

 

  • díky obsahu železa přispívají k normální funkci imunitního systému

 

  • díky obsahu vápníku přispívají k normální funkci trávicích enzymů

 

  • díky obsahu hořčíku, fosforu, vápníku a železa přispívají k normálnímu energetickému metabolizmu

 

  • díky obsahu hořčíku, vápníku a železa podporují zdravé dělení buněk

 

 

Z výše uvedeného vidíme, že kakaové boby jsou velmi dobrým zdrojem minerálních látek - hořčíku, fosforu, železa a draslíku.

Složení: 100% kakaové boby bio neloupané

 

Nutriční hodnoty ve 100 g
Energetická hodnota 2377 kJ/ 570 kcal
Tuky 52 g
    z toho nasycené 33 g
Sacharidy 0,2 g
   z toho cukry 0,2 g
Vláknina         25,6 g
Bílkoviny  12,6 g
Sůl**  0,17 g

Skladujte na chladném, temném a suchém místě.** pouze ve formě přirozeně se vykytujícího sodíku

Použití: lze je konzumovat buď samotné nebo namočené například v medu, je možné je také mixovat do koktejlů a různých dezertů, popřípadě smíchat s kustovnicí čínskou a rozinkami

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Portfolio unikátních superfoods ve formě sušených plodů, kořenů, ořechů a dalších darů přírody v té nejvyšší dostupné kvalitě.

Dovážené od farmářů z celého světa, baleno s láskou a péčí Vitalvibe vlastní.

Produkty vhodné ve většině případů i pro veganskou, RAW a bezlepkovou dietu.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Aby vám neuteklo nic z toho, co pro vás už teď chystáme, zaregistrujte se k odběru novinek e-mailem.
Budeme vám psát jen tehdy, kdy to bude opravdu stát za to.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení